Bakırköy; esnaf, memur ve emeklilerin meydana getirdiği toplum yapısı görünümünü arz eder. Yeni yerleşim alanları hemen hemen yoktur. Bu nedenle mevcut nüfus miktarı ve yapısı uzun yıllar bu mahiyette kalma özelliği göstermektedir.
Bakırköy'de Cevizlik, Yenimahalle ve Sakızağacı mahalleleri, en eski yerleşim alanları olması sebebiyle, mimaride o dönemin özelliklerini taşımaktadır. İlçemizde farklı dini inançlara mensup insanlar yaşamaktadır. Bunun en iyi göstergesi de günümüze kadar varlığını sürdüren iki Ermeni Kilisesi, iki Rum Kilisesi, iki Süryani Kilisesi, bir Musevi Sinagogu ve 24 Caminin faaliyet göstermesidir. 1960' tan sonraki yıllarda kurulmaya başlanan Ataköy siteleri geçen zaman zarfında büyük gelişme göstermiştir.
Bu bölgenin mimari ve şehircilik planlamasında örnek oluşturduğunu görmekteyiz. Halen kısım olarak ifade edilen bu 4 mahalle 1.Kısımdan 11.Kısma kadar yeşil alanları, dinlenme yerleri, gezi pistleri, alışveriş merkezleri, kültürel ve sosyal tesisleriyle Ataköy güzel bir örnek oluşturmuştur. Yeşilköy, Yeşilyurt ile Şenlikköy (Florya) semtlerinde villa tipi binaları ile ayrı bir güzelliğe sahiptir. Bu bölgedeki ünlü lokantalar İstanbul halkının ilgisini çeken yerlerdir.
İlçemiz Şenlikköy (Florya) semtinde bulunan Atatürk korusu halkımızın gezi yaptığı, dinlendiği, piknik yaptığı önemli bir dinlenme yeridir. Bu bölgenin bakımı Büyükşehir Belediyesince sağlanmaktadır. Belediye sosyal tesis alanı içerisinde Rönepark ve Atatürk Parkı önemli dinlenme yerleridir. İlçemizde 93 adet park bulunmaktadır. Bakırköy sağlık alanındaki büyüklükleri bakımından da İstanbul'un önde gelen ilçeleri arasında yer almaktadır.
Sağlık alanında 4'ü kamu, 6'sı özel 10 hastanesi ile kaliteli hizmet standartlarında çalışan bir ilçedir. Verem Savaş Dispanseri, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Eğitim Merkezi, Gençlik Sağlık hizmet ve danışma Merkezi) İl Halk Sağlığı Laboratuarı, İl Tüberküloz Laboratuarı ve Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Kanser Araştırma Merkezi, Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi içinde yer alan Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi AMATEM 84 yatak kapasiteli olup, kendi alanında İlimizin tek merkezidir. Kapasite yeterli değildir. 18 Aile Sağlığı Merkezinde 60 aile hekimi ile 01 Kasım 2010 tarihinden itibaren Aile Hekimliği uygulamasına başlanılmıştır.